Маргарита Гутева изложи идеите си за район „Средец”

Кандидатът за кмет на район „Средец“ на Алианс за София – ДСБ и СДС Маргарита Гутева изложи своите приоритети в бъдещата си работа като кмет на района. Тя ще се бори за бързо и качествено административно обслужване на жителите на района, като се зачита достойнството им на граждани.

Сред основните точки в програмата й са проблемите с паркирането, поддържането на зелените площи, незаконните строежи, съхраняването на културното наследство. Според нея проблемът с паркирането в района може да бъде разрешен чрез разширяване на обхвата на синята зона при запазване на правата на живеещите. Маргарита Гутева ще настоява и ще съдейства за изграждането на достъпни паркинги около централната част на София. Кандидатът на Алианс за София се ангажира да не допуска продължаването на отнемането на зелени площи от Борисовата градина. Тя ще осигури почистване на нерегламентираните сметища около Перловската река, както и на коритото и на зелените площи около нея. По отношение на инфраструктурата сред приоритетите на Маргарита Гутева е осигуряването на средства за ремонт на разбитите тротоари и улици в район „Средец” след цялостно изграждане на подземната инфраструктура. „Сред най-важните ми задачи е да се заема с улица „Цар Иван Асен II” и на транспортните и пешеходни връзки с нея. Ще се погрижи и вътрешно-кварталните улици да са постоянно осветени. Важна задача също така е и възстановяването на занемарените детски и спортни площадки, както и зелените площи в района”, казва тя. Категорично ще се противопостави на незаконните преустройства на партерните етажи на жилищните сгради, превърнало се в сериозен проблем за центъра. За това тя ще разчита особено на активността и на гражданите. По отношение на паметниците на културата ще подготви програма за включване на историческия център на София в списъка на световното културно и историческо наследство. „Ще започна възстановяване на разрушените паметници в софийските паркове и ще работя за създаването на нови”, коментира още тя. Според нея проблемът с бездомните животни трябва да бъде решен трайно в съответствие с хуманността и закона. Кандидатът на Алианс за София счита, че ще трябва да бъде обособено и място за разходка на домашните кучета. „Ще работя за сигурността и спокойствието на децата ни както в училище, така и през свободното им време”, е категорична тя. Маргарита Гутева заяви, че очаква препоръки, коментари и мнения на нейния личен блог https://mguteva.wordpress.com/. Кандидатът за районен кмет откри и приемна в клуба на ДСБ Средец. Той намира на ул. „Иван Вазов” №15. Там всеки петък от 17,30 до 19,30 ч. гражданите могат да зададат въпросите си към нея. Както и на телефон 0884797560 всеки ден от 16 до 18 ч.

в-к България +, б. 41 , 20-26 октомври 2007г.

Реклами
Comments
3 коментара to “Маргарита Гутева изложи идеите си за район „Средец””
  1. Заинтересован каза:

    На цитатът: „Според нея проблемът с бездомните животни трябва да бъде решен трайно в съответствие с хуманността и закона.“ – отговорът е: Лесно е да го каже, защото няма домашно животно!!! Хуманност в закона няма! Ако и ти си бездомна ще се наречеш ли „проблем“? Нямаш право да взимаш такива решениея за чеждите съдби!!!

  2. M.Guteva каза:

    Тъй като не става ясно от двата Ви коментара дали сте господин или госпожа, ще мина без обръщение към Вас. Позволих си да Ви изпратя на посочения Ви адрес снимка на „домашния ми любимец“, който е по- скоро член на семейството ни, тъй като израстна заедно с дъщеря ни , а баща му преди това бяхме прибрали от улицата – ето Ви едно хуманно и законно решение. Когато човек си направи труда да помисли,обикновено намира решения на проблемите – свои и чужди. Надявам се котарака да Ви се е харесал, въпреки че е почти 17 годишен.

  3. Заинтересована каза:

    Г-жо Гутева, котката Ви е чудесна! Но все пак – хуманност и въобще някакви облаги за животните в закона няма. И затова, недейте да обещавате решаване на „проблема“ в съответствие със закона – не звучи „хуманно“! Успех!

%d блогъра харесват това: